Nieuws

okt 30, 2014

Mooi spektakel in Friesland met De Schollekoppen


Om half 5 scherp vertrokken 2 bussen vanaf Sportpark Houtrust met 75 supporters richting het Hoge Noorden met bestemming Leeuwarden.
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Schollekoppen

In de nieuwe supportersbus was de sfeer rustig en zaten de mannen en een enkele vrouw bij te komen van een werk, school of ouwedag. In de KWIBUS ging het vanaf minuut 1 los met hele moderne, en vooral harde muziek en limonade. Blij dat ik in bus 1 zat.

Na een rit van een kleine 3 uur kwamen we aan in het Cambuur stadion. Vanaf de Afsluitdijk onder politiebegeleiding!!!, want de Schollekoppen-Hooligans kwamen Friesland onveilig maken (?) Aangekomen gingen de hamburgers en patat er goed in. Om 20:00 uur begon de wedstrijd. Al snel stond het stadion op zijn kop, door een doelpunt van Scheveningen. Waarom het doelpunt werd afgekeurd, moeten de beelden uitwijzen. Cambuur was, zoals verwacht de bovenliggende partij, maar onze mannen kwamen toch een enkele keer gevaarlijk in het vijandige doelgebied. De supporters schare van beide teams zongen elkaar en de teams hartstochtelijk toe. Na 90 minuten geen goals...VERLENGING!!  Ppff…..  een mooie prestatie, maar met een terugreis van 2,5 uur in het vooruitzicht, gevolgd door een werk/schooldag.....

Scheveningen ging pas in de verlening op de knieën voor de nummer 6 uit de Eredivisie, nadat we vanaf minuut 90 met 10 man verder moesten. De mannen van SVV vochten als leeuwen, maar de krachten vloeiden, begrijpelijk, langzaam weg. Cambuur wist uiteindelijk in de 106e en 122e minuut onze fantastische keepende doelman te verschalken. Al met al een mooi spektakel. Na afloop kwam de voltallige selectie, inclusief trainers en begeleiders naar ons vak, om ons te bedanken voor de steun. Zelfs bij het Friese publiek gingen de handen op elkaar voor de groen/zwarte strijders.

Een woord van dank richting Supportersvereniging De Schollekoppen. Het is de mannen toch maar weer gelukt om deze reis mogelijk te maken. Ook een woord van dank aan Hofstad Security voor de naadloze begeleiding vooraf, onderweg en in het stadion.Op de foto, een deel van de selectie die ons kwam bedanken voor de steun. Meer foto’s volgen zsm.