Nieuws

mrt 10, 2014

C1 on Tour met De Schollekoppenbus


Het was kaassie in Gouda !

Titelpretendent Scheveningen C1 koerst rechtstreeks op de titel in de 1e klasse 08. Ook Olympia C1 werd aan de zegekar gebonden. Moeiteloze overwinning op de pas op het laatst tegenspartelende Gouwenaars. -geschreven door Voetbalfan ®-
Categorie: Nieuws
Ingezonden door: Schollekoppen

Gouda - Na een enerverende reis met de 'De Schollekoppen - Express' werd de Olympische Arena bereikt. De ervaren touringcar sjofer Eus den Heijer kon zijn bolide gratis voor een nabijgelegen militaire kazerne parkeren met toestemming van de dienstdoende wachtcommandant. De rijdende reservist zou in geval van calamiteiten stante pede worden ingelicht door zijn defensieve maten. Tijdens de gezellige reis kon de selectie ook worden getracteerd op lekkernijen en softdrinks om de ochtendslaap enigszins te doen verdwijnen van de quasi puberale gezichten.

De verzorging van de inwendige puber tijdens de busreis is mogelijk gemaakt door Supermarkt HOOGVLIET Forellendaal Kraaijenstein. De etenswaren en Extran softdrinks hadden gretig aftrek! Een super geste van de super ! Het vervoer naar en van Gouda werd mede mogelijk gemaakt door de supportersvereniging De Schollekoppen en de technische staf van de Scheveningen C1 selectie.

Eenmaal ter plaatse aangekomen kon de meegereisde supportersschare bij voorbaat genieten van de zonnestralen die rijkelijk vloeiden over de ogenschijnlijk onorthodoxe Olympische Arena van GC & FC Olympia. Een verschrikkelijk mooie zittribune bolwerk was duidelijk in de maak. In de voetbalkantine waar een sympathieke vrouw schijnbaar de scepter zwaait, vernamen we dat Katikkers en Schollekoppen niet echt goed met elkaar zouden kunnen omgaan. Met grote stelligheid wist zij ons, tijdens het bestellen van een broodje frikandel met mayo, te vertellen. Uit haar non-verbale houding kregen wij de indruk dat de Scheveningers er net iets beter op stonden dan de Katikkers...!

OK, dit allemaal terzijde. Nu even naar de wedstrijd. Een BN-er met de gelukzalige initialen zou hebben gezegd: 'JUICHEN, JUICHEN, JUICHEN!' Echt waar, zonder dollen, het was al heel snel kaassie daar in Gouda. Van meet af aan zette Scheveningen C1 enorm druk. Er werd zo goed gevoetbald door de Houtrust bewoners dat bij vlagen hoofdklasse of zelfs divisievoetbal te bespeuren viel. Met speels gemak werd de blauw-witte bal van voet tot voet getikt, vloeiende combinaties over een aantal schijven werden bijna vanzelfsprekend en ook de vechtlust ontbrak ook vandaag niet. Bij vlagen werd de tegenstander op elke linie overrompeld en weggetikt door de Scheveningen C1 waar een snelle balcirculatie een core business lijkt. Het moet de aimabele maar soms norse trainer van Olympia soms zeer hebben gedaan hoe zijn basisspelers zijn afgesproken taktiek niet uitvoerden. Zeker in de eerste helft leek de dolende thuisploeg zoekende en niet bij de les. Daardoor kon Scheveningen C1 vrij gemakkelijk heersen op het middenveld. 

Maar ook van de achterhoede kon worden genoten. De toch aanwezige geblesseerden Nicky Rombout, Marc Cramer en Eric van den Burg moesten nog van de zijkant toekijken. Scheveningen C1-goalie Chris den Heijer deed wat hij moest doen. Hij wist zijn tekort aan lengte te compenseren met sterk meevoetballend te keepen. Met de week lijkt hij aan zelfvertrouwen te hebben ingewonnen. IJzersterk speelden Kilian Buis (wanneer komen BVO scouts hem benaderen?), Daniël van Wijk (wat een topverdediger in wording!), Fouzi Benchabar (een futsal topper met veldtalent!) en last but not least Armano Thomassen. De laatste deed iedereen weer versteld doen staan. Vanaf de eigen 16 ging hij een onverwachte combinatie aan met een aantal medespelers en hij eindigde zijn imposante combinatiedribbel met een verschrikkelijk mooi doelpunt. Hoe? Centrum verdediger Armano Thomassen maakte een juweel van een doelpunt met de punt van de schoen. Nee, ja echt, en wel met zijn chocolade voet, zijn linker grote teen had lichtelijk een groot aandeel in de schitterende 0-3! Wat een subliem doelpunt was dat na iets meer dan een half uur spelen. Wat een geweldige climax! Ook de bescheiden Armano Thomassen laat de laatste duels zien over voldoende voetbalkwaliteiten te beschikken om een stapje hoger te spelen. 

Al in de 12e minuut had aanvoerder Shwendell Cijntje met een heerlijke actie de openingstreffer gescoord, 0-1.

Snelheidsduivel Jeroen Antonisse werd strak nogal gedekt door een blondine, maar die kansloos was in de sprint. De soms geïrriteerde 'speedy gonzales' van Scheveningen C1 liet haar meestal zijn hielen zien, maar kreeg daardoor wel een dubbele dekking van de overige toegesnelde Olympia C1 verdedigers. Uit één van de vele aanvallen wist ook Jeroen Antonisse te scoren, 0-2.

In de catacomben van de GC&FC Olympia Arena was het na 35 minuten spelen heerlijk vertoeven met een 0-3 voorsprong. De tactisch sterk coachende trainer Raymond de Jong haalde nog enkele momenten op in de voorbije eerste helft en zette op speltechnisch en mentaal vlak de puntjes op de i. Assistent-trainer en wonderdokter Bud Amatdawoed moest in de rust enkele geblesseerden ontdoen van fysieke ongemakken.

De Scheveningers verwenden het talrijke publiek ook met fantastisch middenveld spel. Middenvelder Jay Zwarts excelleerde in de rol van Kevin Strootman, beet goed van zich, tikte de bal moeiteloos van de ene medespeler naar de andere en had een groot aandeel in die ene goal waar hij aan de basis stond. Mark van Bommel (ex-PSV) heeft die speciale pass weleens gegegeven. Met de buitenkant rechtervoet verstuurde hij een lange dieptepass zwanger van effect en gezegend met een bepaalde snelheidscurve dat daardoor de gehele Olympia C1 defensie werd opengespleten en de bal op maat in de voeten kwam van de mee opgekomen en koelbloedige Dail Starke die de hem geboden kans voor doel meedogenloos verzilverde. Hij wist in later in het duel verantwoordelijk te zijn voor twee goals, de 0-4 en later de 1-5 kwamen van de voet van Dail Starke. 

Olympia C1 wilde in de tweede helft anders voor de dag komen. Met meer druk op het middenveld proberen om ver buiten de 16 de keeper te verschalken met hoge ballen. Eenmaal lukte dit, het werd de 1-4 en 20 minuten voor tijd werd het zelfs 2-5. Maar de wedstrijd was al gelopen. Terwijl het merendeel van het thuispubliek al het zonneterras opzocht, genoten de meegereisde Scheveningse 'parent hooligans' van het sambavoetbal van hun bijna-kampioenen. Scheidsrechter A. Parry liet zich niet onlogisch af en toe verleiden om meer van de zonnestraaltjes te genieten dan van de laatste minuutjes van de wedstrijd, maar na exact 70 minuten verloste de leidsman de moegestreden Olympianen van een grotere thuisnederlaag. Scheveningen C1 vond het namelijk ook welletjes. Pogingen van de in de tweede helft ingevallen spits Emma van der Vorst smoorden in de kluwen van benen van Olympia C1 verdedigers of zij kon alleen met een overtreding worden afgestopt. Ook de nog niet fitte Bouba Drame pakte zijn minuutjes mee. Hij viel 10 minuten voor tijd goed in voor Jeroen Antonisse, maar kon verder ook geen potten breken.

De absolute uitblinker vandaag was een speelster dat girlpower en suprematie uitstraalde tussen al dat jongensgeweld in de middenveld zone. De altijd bescheiden Nicky van Maanen (zie foto) toonde niet alleen hardheid en snelheid maar pakte ook nog eens de aangeslagen nummer 10 van Olympia C1 volledig in. Daarnaast wist zij ook nog eens -na een mooie combinatie met haar teamcaptain- met een bekeken schot bijna te scoren. Haar feilloze bijna wiskundig gestuurde trap van ging maar net milimeters langs de buitenkant paal! Deze middenveldster speelt op deze manier zichzelf geweldig in de kijker bij echte voetbalinsiders! Dit kan gewoon niet anders. Als voetbalfan geniet je gewoon even van zo'n talentvolle speelster!

De terugreis? Het werd één en al gezelligheid in de Schollekoppenbus en de hele Scheveningse meute kwam veilig aan op Houtrust dankzij top sjofer Eus den Heijer!

Bijzonderheid:
Volgende week zaterdag 15 maart vindt de titanenstrijd in de 1e klasse 08 plaats tussen koploper Scheveningen C1 en de nummer 2 en runner-up VCS C1. Indien de Houtrust bewoners winnen dan zijn ze KAMPIOEN en promoveren zij naar de HOOFDKLASSE !!! Kom allemaal kijken, De kampioenswedstrijd begint om 11:00 uur. Lokatie is Sportpark Houtrust, daar waar voetbal flirt met passie & hartstocht!

Stats
Scoreverloop:
'12 Shwendell Cijntje 0-1
'20 Jeroen Antonisse 0-2
'32 Armano Thomassen 0-3
Rust
'36 Dail Starke 0-4
'37 Olympia C1 1-4
'38 Dail Starke 1-5
'50 Olympia C1 2-5

Wissels: 
45' Emma van der Vorst voor Jay Zwarts
60' Bouba Drame voor Jeroen Antonisse

Line-up SVV Scheveningen: Chris den Heijer (k), Daan van Wijk, Kilian Buis, Armano Thomassen, Fouzi Benchabar, Jay Zwarts (Emma van der Vorst), Shwendell Cijntje ©, Nicky van Maanen, Dail Starke, Yasin Bozkaya, Jeroen Antonisse (Bouba Drame)

Geblesseerden:
Nicky Rombout (scheenbeenbreuk), Marc Cramer (zwaar verrekte enkel) en Eric van den Burg (rugklachten)